Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров ще оглави Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Предложението за назначаването му е внесено от транспортния министър Ивайло Московски в Министерския съвет.

Срещу Флоров все още се води досъдебно производство. На 19 април 2013 г. той бе отстранен като шеф на антимафиотите. Прокуратурата твърдеше, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302 а - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай. Ставаше дума за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурирало името на Флоров още от 1998-1999 г. Имало материали и за дело за оперативна разработка от 2002 г  под заглавие "Алчния", където Флоров бил поставен на оперативно наблюдение под псевдонима "Високия" за връзка с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. 

Бившият директор на ГДБОП бе освободен от системата на МВР, но поради навършена възраст и стаж за пенсия. Образуваното срещу него дело за подкуп не е попречило бившият антимафиот №1 да вземе обезщетение от 20 заплати. Към момента не е ясно на какъв етап е досъдебното производство, нито дали са му повдигнати обвинения.

Флоров бе спряган за близък на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.