Икономистът Владимир Каролев, който стана съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски, заяви, че ще дарява заплатата си. Той подчерта, че приема работата си като възможност да предлага политики на министъра и на неговите заместници, които да станат реалност. Каролев си е поставил срок от 6 месеца за реализирането им.

"Ако не станат тези политики, ще напусна", заяви той пред Нова телевизия.

Владимир Каролев определи атаките срещу Божидар Лукарски като "приятелски огън". По думите му публикациите около името на жената до министъра са дошли именно от хора от Реформаторския блок.

"В Реформаторския блок продължава да има скрита лидерска война. За съжаление тя идва предимно от страна на ДСБ. Именно те казаха, че Лукарски не става за министър. Това е, защото не се знае дали той няма да се кандидатира за председател на РБ”, обясни Владимир Каролев.

Икономистът защити Божидар Лукарски, около чиято кандидатура за министър стана скандал, като посочи, че той знае четири езика и, че четири години е работил в Агенцията по приватизация - бил е секретар, заместник-кмет, шест години адвокат на свободна практика и т.н.  Според Каролев икономическият министър обаче е направил някои пиар грешки. По думите му Лукарски има много професионален опит зад гърба си и затова го подкрепя.

"За да си министър, трябва да притежаваш три неща – да си отворен за съвети, да целиш дългосрочни политики и да не си повярваш. От срещите ми с Лукарски съм оптимист, че има шанс той да бъде един успешен министър", заяви Каролев.

Каролев опроверга някои публикации в медиите за работата му като съветник. Той подчерта, че журналистка е написала, че икономистът няма да напусне трите си фирми и паралелно ще работи като съветник на Лукарски. По думите му той е написал във фейсбук профила си, че това не е вярно и че ще напусне, дори ще си продаде част от бизнеса си.