Финландската компания Rovio Entertainment, известна по света като създател на шантавата аркада Angry Birds, се обедини с принц Уилям в разработката на нова игра. И всичко това - в името на спасяването на изчезващите от природата панголини (люспеници, вид мравояди, бел. ред.)

Малък сладък панголин, обгрижен от принц.

Принц Уилям, който освен втори поред наследник на британската корона се явява и президент на благотворителния фонд United for Wildlife, не нашега е обезпокоен от бракониерстването на панголини. Статистиката в тази област е доста мрачна - унищожаването на тези странни бозайници в последно време стана повсеместно заради месото им и използването на люспите им в народната медицина на африканските племена. 

Новата игра, създадена със съвместните усилия на прина и Rovio Entertainment, се казва Roll with the Pangolins. От днес аркадата е достъпна за всички ползватели на Angry Birds.

По случай пускането на играта на пазара, принц Уилям записа и видеоклип, с който да мотивира хората ако не друго, поне да погледнат в Уикипедия какво е това панголин.