Галатасарай и Челси завършиха при резултат 1:1 в оспорван първи осминафинал от Шампионската лига. Гостите трябва повече да съжаляват за равенството, защото имаха възможности, но не съумяха да материализират превъзходството си.

Във втори пореден двубой в турнира Галатасарай успява да затрудни силен отбор след победата с 1:0 над Ювентус в групите и така изхвърли Старата госпожа от надпреварата. 

Челси започна по-силно двубоя, като момчетата на Жозе Моуриньо изпуснаха няколко изгодни положения за гол. Все пак те откриха резултата в десетата минута чрез Фернандо Торес, който се разписа след груба грешка в защитата на домакините. И след гола англичаните стояха по-добре на терена, но до ново попадение не се стигна.

През втората част Галатасарай все пак успя да изравни. В 64-ата минута след центриране от корнер на Уесли Снайдер Шеджу засече топката в мрежата – 1:1. В заключителните минути домакините се активизираха и можеха да стигнат и до пълен обрат, но вратарят Петер Чех спаси гостите.

Резултатът от този мач затвърди една любопитна тенденция. И четирите английски представители в осминафиналите не успяха да спечелят своите първи двубои. Нещо повече – единствено Челси съумя да отбележи гол и да избегне загубата, след като Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед загубиха с по 0:2 съответно от Барселона, Байерн и Олимпиакос.

Миналата година клубовете от Висшата лига също не успяха да запишат победа в първите си осминафинални мачове (равенство и загуба), но тогава английските представители бяха само Ман Юн и Арсенал.