„Консервативното обединение на десницата (КОД) няма място в такава коалиция.“

Така от пресцентъра на партията, основана от бившия зам.-председател на ДСБ и министър на здравеопазването Петър Москов, коментираха днес в съобщение до медиите намека от страна на лидера на НФСБ Валери Симеонов за общи действия за предстоящия вот. 

Както е известно, миналата седмица Симеонов и лидерът на „Воля“ Веселин Марешки изненадващо обявиха, че ще правят предизборна коалиция. Това се случи, след като ВМРО, с която НФСБ партнира в управлението под формата на коалицията „Обединени патриоти“, обяви, че ще се яви сама на изборите.

И Марешки, и Симеонов заявиха обаче, че разговарят с още формации, а вчера в студиото на Нова тв лидерът на НФСБ заяви: „В близки отношения сме с г-н Москов, говорили сме“.

Това само по себе си е факт. Такива разговори в миналото са известни. От КОД обаче сега уточняват, в контекста на предизборната коалиция на Марешки и Симеонов:

„Във връзка с обявените пред медиите намерения на лидерите на коалицията между НФСБ и Воля за преговори с партия КОД, председателят на консерваторите Петър Москов благодари за поканата, но официално заявява, че Консервативното обединение на десницата няма място в такава коалиция.“