Министърът на земеделието Десислава Танева заяви, че ще предложи за директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. 

Той беше министър на финансите в служебния кабинет "Близнашки". Преди това той беше директор на ДФ "Земеделие", като в края на август 2013 г. напусна фонда. А преди да оглави ДФ "Земеделие" Порожанов беше началник на кабинета на министъра на финансите по време на предишното управление на Бойко Борисов Симеон Дянков. порожанов минава за близък до премиера Борисов.


По-рано днес в. "Труд" съобщи, че бившият шеф на фонд “Земеделие” Мирослав Николов е възстановен на работа с решение на Софийския районен съд. Съдът е решил, че Николов е бил освободен без необходимото мнозинство от Управителния съвет на Фонда.

На Николов трябва да бъдат изплатени всички заплати за времето, през което е бил неправомерно освободен - това е периодът от 10 юли досега. Това прави четири месеца и половина.

Той беше назначен през ноември м.г. от кабинета "Орешарски". По-късно през юли 2014 г. беше сменен от Атанас Добрев, който се задържа на поста само месец и половина. В края на август той беше освободен от служебното правителство на Георги Близнашки.