Назначаването на Орхан Исмаилов за зам. военен министър продължава да бъде тема, която поражда напрежение в управлението. Топката е в премиера Бойко Борисов, стана ясно от репликите и на Корман Исмаилов от РБ, и на Красимир Каракачанов от ПФ. Каракачанов обяви пред "Дарик", че срок за Борисов да каже как ще реагира няма, но все пак се очаква това да стане до края на другата седмица. Ако Орахн Исмаилов продължи да заема поста си, от ПФ щели да се съберат и да обсъдят оттеглянето на подкрепата си за кабинета. Лидерът на НПСД, част от РБ, Корман Исмаилов пак пред "Дарик" заяви, че ако зам. военният министър бъде махнат от поста му, от партията ще втвърдят позициите си. 

"Ако премиерът Бойко Борисов реши да освободи зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, трябва да каже защо. Ако има един качествен аргумент, сериозен, ние бихме го приели", обясни депутатът от РБ. По думите му, ако аргументите не са ясни партията му "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок, може да "втвърди" позициите си. 

"Партията може да замрази членството в Реформаторския блок, което би означавало нарушаване на основни принципи от коалиционното споразумение, това значи оттегляне на подкрепата и излизане от коалиционното споразумение", обясни Исмаилов. Той заяви, че не става дума за напускане на Реформаторския блок, тъй като залогът е голям и РБ трябва да направи максималното, за да проведе реформите, за които се е ангажирал.