Условни присъди получиха трима лекари, подсъдими по случая за смъртта на 4-годишната Гергана Илиева през 2010 г. 

Д-р Михаил Манджунов, който е направил операцията на сливиците на детето, получи години и половина условно, а колегите му и от ИСУЛ д-р  Юлиан Рангачев и д-р Иглика Станчева - 6-месечни условни присъди и за разлика от него запазват лекарските си права. Софийският градски съд оправда напълно анестезиолога Иван Табаков.

Решението на съда предвижда Манджунов да бъде лишен от правото да практикува професията си в срок от 2 години и половина. Именно той през 2010 г. пръв е извършил хирургическата интервенция на момиченцето, което почина след усложнения при обикновена операция на сливиците.

Адвокатът на семейството Слави Димитров, беше категоричен, че ще обжалва присъдите. Според родителите те са абсурдно леки. Прокурорът по делото Николай Христов пък заяви, че е доволен от решението на съда, тъй като по думите му "не може хора, които са се посветили на опазване на живота, да получат най-тежките присъди".

4-годишната Гергана почина на 24 декември 2010 година, вследствие на кръвоизлив след направена операция на сливиците на 8 декември същата година. 

Лекарска грешка е причината за леталния изход, показаха тогава резултатите от проверката на Изпълнителната агенция "Медицински одит". Като основна причина за за смъртта се посочва подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар на 15 декември 2010 г. 

При втората хоспитализация на Гери изобщо не е обсъждан вариант за ревизия на оперативната рана, а кръвната група на детето не е била известна на медиците до 23 декември. Проверката сочи и, че не е оказан достатъчен контрол над лекуващия лекар от началника на детското отделение по УНГ в болницата - доц. Цоло Цолов.

При операцията не са взети под внимание резултатите от урината, в отделението липсва алгоритъм за поведение при следоперативно кървене. Момиченцето е изписвано прекалено бързо и след двете хоспитализации (на следващия ден), а контролните прегледи са били със закъснение - около седмица по-късно.