Играта по върховете на родния футбол наистина загрубя след вчерашното скандално интервю на Любослав Пенев в предаването "120 минути" по bTV. Уволненият селекционер на националния "извади секирата" срещу шефове от Изпълкома. Сред тях и бившите му съотборници и явно вече бивши приятели Йордан Лечков и Емил Костадинов. Бившият сливенски кмет първи отговори на Любо, без обаче да го напада на лична основа.

Много по-скандално е изказването на Емил Костадинов пред агенция "Блиц". И грозно, тъй като двамата навремето заедно проходиха във футбола в спортното "57-мо училище", бяха съотборници в ЦСКА и националния тим... Вижте най-острите реплики на Костадинов.

„Много съжалявам, че се получи такава ситуация, в която са замесени големи футболисти на България, започва Коща. - Дори и да съм непредубеден привърженик на ЦСКА, тези елементарни нападки, изказани сякаш от улицата на миналия век, ще ми направят грозно впечатление. Но тъй като моето име бе пряко посочено в тази словесна боза, реших да отговоря риторично по реда на отправените безпочвени обвинения и квалификации."

1. Не съм назначен в ЦСКА в периода, в който е посочен във въпросното интервю, от г-н Любчо, а заех позиция в любимия си клуб по покана на Васил Божков. Моята визитка и на състезател, и на ръководител, е успешна. Като ръководител имам шампионска титла, Купа и Суперкупа на България. 

2. По отношение на неграмотността само ще кажа, че с г-н Любчо учихме заедно в едно училище и това не е университетът в Оксфорд. 

3. Искам да попитам г-н Любчо на каква цена и как продаде ЦСКА навремето? 

4. По отношение на детско-юношеския футбол в България ще кажа, че аз лансирах Методи Деянов за треньор и в ЦСКА, и в БФС. Защо обаче г-н Любчо се намесва в тези неща, след като никога не е работил в детско-юношеския футбол и тази материя му е чужда. 

5. Искам да отбележа нещо много важно - имам кабинет в сградата на БФС, докато този на г-н Любчо май беше в СПА центъра на „Царско село”. И докато ние обезпечавахме националния отбор, треньорът на този отбор г-н Любчо плуваше по цял ден и не ходеше на мачове от първенството. 

6. Г-н Любчо упорито не присъстваше на треньорски конференции на УЕФА. За три години го видях само на една и тя беше наскоро. По време на официалното събиране вечерта г-н Любчо пиеше вино с испанския треньор в съседен ресторант. В УЕФА заемам позиции на високо ниво в две важни комисии от 7 години насам. Не знам кой е изпитвал за треньорски лиценз г-н Любчо, но мен ме изпитва шефът в това направление в треньорската школа на УЕФА Мишел Саблон и ми постави висока оценка. 

7. Темата „Ботев” (Пловдив). Г-н Любчо искаше да взима още една колосална заплата за сметка на националния отбор. Аз и Данчо Лечков бяхме против, защото иначе потъпквахме решение на Изпълкома. Може би оттогава не сме му симпатични. 

8. Г-н Любчо да обясни къде са парите от повиквателните на националите от последните мачове на България (б.р. – всеки футболист, получил повиквателна за представителния тим, получава по 750 евро). Дали ги е глобил и ако е така, защо не е отчел сумата в БФС. Защо избирателно за едно и също провинение е наказвал по различен начин футболистите и за какво са отишли тези глоби. Тук е мястото да кажа, че без разрешение и без да ни уведоми, г-н Любчо уреди две спаринг срещи с отбор, разследван и наказан от УЕФА. Бе му простено за пореден път. Както и това, че не изпълни целите да играем плейоф миналите квалификации и завърши четвърти – място, на което сме и в момента след неговото треньорство.

9. Нека ни кажеш как взимаше нереално високата си заплата? По какъв механизъм? Всички добре знаят, че още когато беше треньор на ЦСКА, на г-н Любчо му взеха международния паспорт. Ако той обясни как си е получавал заплатата от БФС, ще стане ясно кой е пристъпвал закона. 

10. Всички в БФС дадохме пълна свобода на г-н Любчо. Никой не му се е бъркал за нищо. Създадохме му такива условия, че освен редовната огромна заплата той имаше служебен автомобил и безплатно гориво, както за него, така и за семейството му”.