Очарователният американски актьор Самюъл Л. Джаксън публикува в своя Twitter снимки от репетициите за новия филм на Куентин Тарантино "Отвратителната осморка", в която играе една от главните роли.

Снимките на уестърна започват през януари догодина в Колорадо. Актьорите и режисьорът вече започнаха работа по сценария "на маса".

На втората снимка режисьорът Тарантино е сменил позицията си, обикаляйки из залата за репетиции.

Освен Джаксън, в "Осморка"-та влизат повечето любимци на Куентин, с които той обича да работи, както и някои чисто нови - Кърт Ръсел, Тим Рот, Майкъл Медсън, Дженифър Джейсън Лий, Уолтън Гогинс, Деймиън Бишър, Чанинг Тейтъм и Брус Дърн. На публикуваните от мистър Джаксън снимки от репетициите ние успяхме категорично да разпознаем Брус Дърн (крайният вляво с червената шапка), Кърт Ръсел (брадатият мъж с бялата тениска, гледащ умно през очилата си режисьора Тарантино в карирана риза) и Майкъл Медсън (с бялата риза и черно елече), който, ако не играе най-гадния от гадните осмина, ще се учудим искрено. Кой наднича изпод каскета си вляво долу на кадъра, е ясно. 

Действието на филма се развива няколко години след края на Гражданската война в САЩ. Спасявайки се от снежна буря в планината, в една и съща хижа се оказват ловци на глави, престъпници, две госпожици, както и генерал и войници от армиите на Севера и Юга. Какво точно ще стане между членовете на тази странна компания, не е съвсем ясно, но можем да очакваме кръв на литри и куршуми на тон.

Преди година първият вариант на сценария на "Отвратителната осморка" бе тайно качен в мрежата от недобросъвестен член на екипа и разгневеният Куентин Тарантино заяви, че се отказва да снима филма. После обаче промени решението си. Дистрибуторите на филма Weinstein Company заявиха, че това ще бъде най-големият проект, заснет на 70-милиметрова кинолента за последнита 20 години.