"Трябва да отдадем уважение на "Лудогорец", българският тим изненада всички с представянето си в групата", обяви треньорът на "Ливърпул" Брендън Роджърс на официалната пресконференция преди мача от Шампионската лига в сряда от 21:45 часа на стадион "Васил Левски". Гостите пристигнаха буквално час преди брифинга и направо се отправиха към хотела си. Те предварително отказаха тренировката, а това не се случва често преди такива двубои.

"Българите може и да не са взели точките, които искат, но имат добър стил, играят атакуващо, а и притежават някои много технични играчи, продължи Роджърс. - Решихме да не тренираме в София, защото знаехме, че ще пристигнем късно. Направихме занимание тази сутрин в нашата база и смятам, че сме добре подготвени. Офанзивната игра на "Лудогорец" на "Анфийлд" говори добре за този тим. Знаем, че през уикенда постигна добър резултат - 1:1 като гост на ЦСКА. Така че настроението вероятно е добро. Все пак всичко зависи от нас. Ако играем добре, резултатът ще дойде сам."

Нататък Роджърс говори за тима си, за Стивън Джерард, за подкрепата от собствениците на клуба... Британските журналисти го питаха за лошите резултати и за "липсата на желание и увереност в играта на състава". Футболистът, който седеше до него и говори първи, бе Рики Ламбърт. Утре той може дори да започне в стартовите 11, вместо контузения Марио Балотели.

"Всички в отбора нямат търпение мачът да започне. Искаме да поправим грешката от предния уикенд. Настроението в съблекалнята не бе много добро. Сега имаме възможност да оправим това, призна Ламбърт. - Това, което мога да кажа за себе си е, че представянето ми срещу "Кристъл Палас" не бе на много високо ниво, но се надявам това да се промени срещу "Лудогорец". Ние не гледаме толкова много съперника, важното е да направим това, което трябва. Голът ми в последния мач ми дава увереност, че мога да продължа в същия дух. "Лудогорец" е силен тим, добре огранизиран и тактически сработен. Българите нямаха късмет с някои от резултатите си - първият мач с нас и при домакинството им срещу "Реал" (Мадрид), примерно. Мисля, че скоро ще започнем да се изкачваме нагоре в класирането, но за целта трябва да играем по-добре, отколкото в двубоя през уикенда."

Очаквано фенове на мърсисайдци бяха окупирали хотела им, скандирайки имената на любимците си, но играчите от "Анфийлд" не им обърнаха особено внимание. На най-силен интерес от страна на запалянковците се радваха капитанът Стивън Джерард и Коло Туре, който имаше сериозна фен група.

В същото време в тима на "Лудогорец" личи реализъм, но и мобилизация: треньорът Георги Дерменджиев и играчите му не си правят илюзии за класата на противника, независимо от слабата му форма напоследък. Но демонстрират и увереност, че могат да спечелят.

"Ако загубим, няма да бъде фатално, но ние ще направим всичко по силите си накрая да сме доволни, заяви Дерменджиев. - При всички случаи ще бъде труден мач. Надявам се да се получи спектакъл. Според мен Роджърс ще излезе с най-добрите си играчи. Ще се постараем да победим. Футболистите ми придобиха сериозна рутина и не се притесняваме. "Ливърпул" е отбор, който разполага с много добри футболисти. Мисля, че при тях има само психологически проблеми." 

"Мачът в Англия ни бе първи в груповата фаза. Доста неща са се променили. Сега те са ни опознали доста добре. Те ще заложат всичко на този двубой. Не искам да отличавам никой от техните футболисти", добави треньорът на "орлите".

Капитанът Светослав Дяков добави:

"Ливърпул" ще е много по-мобилизиран, доста повече, отколкото на първия мач в Англия. Искаме да играем така, както на "Анфийлд", но този път да спечелим точки. Всеки един футболист мечтае за мачове като утрешния. Това е най-голямото изпитание за един играч, точно срещу големите отбори. Чакаме с нетърпение всички тези двубои. Едва ли ще сме респектирани от "Ливърпул". Уважаваме ги много, но не изпитваме страх и това ще си проличи утре."