Бившият премиер Бойко Борисов коментира в парламента, че вчерашната акция в Столичната община напомня "по глупост, по манипулации, по безпардонност и показност" скандала от 11 май 2013 г. в печатницата в Костинброд.

"През това време обраха къщите и имотите на хората в България, цялата полиция пази Кърджали и Столична община. Безпардонно е това, което правят. Неслучайно им казах, че от това, което се случва с Цветанов, някои ще си изведат поуки, а те не си изваждат. Ще дойде време като Янукович, ще бягат и то не от нас, а от гнева на хората рано или късно", коментира Борисов, предаде БГНЕС.

Вчера през целия ден полицаи обискираха сградата на Столичната община на ул."Московска", както и намиращия се в съседство офис на Общинска банка. МВР не съобщи официално каква е причината за проверките. Неофициално проверката се свързва с извозването на боклука или сигнал от миноритарния собственик в банката Христо Ковачки.

Борисов попита дали някой е очаквал кметът Йорданка Фандъкова да избяга, "там само жени са зам.-кметове".

Бившият премиер призна, че и по време на неговото управление с вътрешен министър Цветан Цветанов също са се случвали подобни неща и че "някои публични акции, които бяха проведени с предварително издадени присъди се отразиха лошо и на него, и на партията, и на всички, и бяха неправилни".

Обвинението по споменатия днес случай "Костинброд" се провали в съда, който не откри мотиви за извършване на престъпление от единствения обвиняем - бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков.

На 11 май 2013 г., ден преди парламентарните избори, прокуратурата влезе в печатница в Костинброд, където откри допълнителни количества бюлетини. Новината бе съобщена първо от ТВ7 на бившия журналист и нов политик Николай Бареков, който предаваше на живо през целия ден. Това стана повод за остри политически изявления от страна на БСП и ДПС в деня за размисъл.