Юношите на "Лудогорец" записаха пета поредна загуба в Младежката Шампионска лига до 19 години - 0:3 срещу връстниците си от "Ливърпул" на стадион "Георги Аспарухов". "Орлите" все още нямат точка и отбелязан гол в турнира, който върви паралелно с "истинската" Шампионска лига. 

Независимо, че "Лудогорец" и Министерството на младежта и спорта предоставиха 6000 безплатни билета на столични ученици и деца от домове без родителски грижи, на трибуните имаше около 1000 зрители, голяма част от които български фенове на "Ливърпул". В предишните домакинства на юношите на "зелените" на "Герена" се стичаше доста повече публика. Може би студеното време отблъсна днес кандидатите дори за безплатно гледане на футбол между бъдещи звезди.

Такива може би има в състава на "Ливърпул", който спечели без особени усилия. Поне един хубав спомен от мача ще има вратарят на българския състав Емил Господинов, който спаси дузпа в 79-ата минута.

Нигериецът Олуваси Оджо откри в 26-ата минута, а прибави и още едно попадение в 82-ата. Между головете му точен бе Джером Синклер в 58-ата. Най-чистото положение за "Лудогорец" пропусна Кристиян Джамов, който пред опразненаната врата шутира над напречната греда в 78-ата минута.

В другия мач от групата "Базел" срази "Реал (Мадрид) с 3:2 у дома и оглави класирането в квартета.

Младежка Шампионска лига, група "Б"

1. "Базел"                14:4  9

2. "Реал"                  11:4  9

3. "Ливърпул"          10:9  6

4. "Лудогорец"         0:18  0

А гостуването на великия "Ливърпул" тази сутрин осигури и благотворителна проява. Треньори от фондацията на клуба, заедно с посланика на Великобритания в България, Н. Пр. Джонатан Алън, проведоха тренировка, след което и футболен мач, за да повишат информираността за предизвикателствата, с които се срещат децата в България.

Четиридесет подрастващи от страната се включиха в мача - сред тях и такива от държавните домове за медико-социална грижа, деца с увреждания или от малцинствените общности. "УНИЦЕФ България" беше основен партньор в инициативата в София.