Филмът по мотиви от биографията на великия американски предприемач и създател на Apple Стив Джобс беше на ръба на провала, когато преди дни кинокомпанията Sony Pictures се отказа да го продуцира. Причини компанията не изтъкна, просто обяви, че продава проекта. Слава богу, правата за екранизация веднага бяха купени от друга известна мейджър студия - Universal Pictures.

Последните информации преди отказването на Sony Pictures гласяха, че главната роля ще играе британецът Крисчън Бейл, а за режисьор бе обявен Кристофър Нолън. И двамата обаче се отдръпнаха от проекта и сега Universal обяви новите имена. Ролята на Джобс е поверена на 37-годишния Майкъл Фасбендер, прочул се особено след ролята си в "Оскар"-овия лауреат "12 години в робство". Със снимките се заема Дани Бойл - и той британец, и той талантлив. Сценарист си остава нашумелият автор на "Гравитация" Аарон Соркин.

Екипът на биографичния филм се надява, че тази лента ще има по-добър успех, отколкото онази с Аштън Къчър "Джобс: Империя на съблазънта". Филмът излезе през 2013 г. и при бюджет $12 милиона събра всичко на всичко $35 милиона боксофис.