"Нелеп политически виц."

Така известният правозащитник адвокат Михаил Екимджиев коментира новината, че Цветан Цветанов става член на Комисията за контрол над службите и използването на специални разузнавателни средства.

Пред БГНЕС правистът добави още, че това е "все едно американците навремето да изберат Ал Капоне за шеф на данъчните служби".

"Но в държава, в която Делян Пеевски почти стана шеф на ДАНС, вече нищо не може да е изненада", добави адвокат Екимджиев.

От друга страна, смята той, в тази новина сигурно има "някаква перверзна логика, защото точно човекът, обвинен в злоупотреба със СРС-та, вероятно в детайли и отвътре най-добре познава системата".

По-рано днес стана ясно, че сегашният председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов ще бъде член на комисията за контрол над службите и използването на СРС.

Бившият вътрешен министър бе осъден на 4 години затвор на първа инстанция от Софийския градски съд заради това, че не е позволил да се подслушва бившия ръководител на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Срещу Цветанов се водят още две дела, като едно е именно за незаконни подслушвания по време на неговия мандат като министър.