Най-безсмисленото и странно министерство във второто правителство на Бойко Борисов - това на туризма, роди скандал още преди да се е пръкнало! "Хотелиерите", които все още нямат своя сграда и които хората на икономическия министър Лукарски нетърпеливо подканят да се разкарат от ведомството на столичната ул. "Раковски", се оказа люпилня на силни страсти!

Министър Николина Ангелкова публично обяви, че не може да мели брашно със заместника си Бранимир Ботев, който заемаше същата позиция и по време на управлението на Пламен Орешарски.

Според източници от ГЕРБ обаче и Николина, и Бранимир са от един отбор юнаци - макар и от различни партии и двамата са парашутисти - хора, на които трябва да бъде намерено място във властта.

Ангелкова бе служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и престоят ѝ във ведомството в подножието на ресторанта "При орлите" ще бъде запомнено с... абсолютно нищо смислено! Освен че се похвали с получена държавна помощ за БДЖ, за каквато Еврокомисията хал-хабер си нямаше! Това обаче не и попречи да получи постоянна работа с идването на четворната коалиция на власт.

Бранимир Ботев също се оказа впечатляващ "сървайвър". Докато публиката в министерството на икономиката си мислеше как при завръщането на Бойко Борисов той се е оказал извън борда, той изведнъж се оказа... патриот!?! Според източници на Клуб Z, запознати с вътрешнокоалиционното разпарчетосване на коалиционната баница, Ботев е едно от общо 72-те назначения, поискани от коалицията НФСБ-ВМРО.

Според спекулации в основата на скандала между Ангелкова и Ботев е въвеждането на Единната система за туристическа информация. Зам.-министърът настоявал тя да бъде въведена, докато шефката му от ГЕРБ изобщо нямала намерение да извади на светло скритите обороти в сектора. Затова?

Следва продължение!