Кирил Домусчиев е новият председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Той бе избран от обновения Управителен съвет на организацията. "Учил съм се и продължавам да се уча от Огнян Донев как да бъде ръководен КРИБ", каза при обявяването на избора му Домусчиев, който преди това е бил два пълни мандата член на ръководството.

Нови 11 души бяха избрани на мястото на членовете на УС с приключили два мандата, сред които и досегашния председател Огнян Донев. Пестима с изтекъл един мандат бяха избрани повторно в 25-членния ръководен орган на работодателите. Новоизбраните са:

Иван Бойков – изпълнителен директор на Камарата на строителите в България

Димитър Димитров – изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“

Иван Вутов – изпълнителен директор на „Геотрейдинг“

Тим Курт – изпълнителен директор на Аурубис България

Елина Друмева – управител на „Абритес“

Кирил Домусчиев – изпълнителен директор на Хювефарма

Димитър Смиленов – управляващ съдружник на адвокатско дружество „Колчева, Смиленов, Коев и съдружници“

Драгомир Кузов – управител на „Веломания“

Ивайло Пенчев – съосновател и управител на „Уолтопия“

Никола Добрев – председател на съвета на директорите на КЦМ 2000

Теодор Захов – съсобственик и председател на Съвета на директорите на Икономедиа

Като "най-консенсусна" фигура, избрана за втори мандат, се очерта Стоян Желев, изпълнителният директор на Франс Ауто, който спечели най-много от гласовете на залата.

Вицепремиерът Томислав Дончев поздрави Общото събрание на Конфедерацията от името на правителството, като се извини  за "изначално обречения опит" (по собстените му думи),  да замести премиера, който бил възпрепятстван.

"Минимумът, който ви дължи държавата, е сигурност - сигурност за парите ви, за инвестициите ви, за бизнеса ви, каза Дончев. Държавата съществува заради гражданите, включително и за тези граждани, които са се нагърбили с тежката задача да движат икономиката. Ако някога ви изглежда, че сме забравили това, напомнете ни го! Ценим това, което правите!"

На общото събрание, което се провеждаше в зала "Средец" в Шератон, се направиха няколко предложения за промяна в устава, който е създаден преди осем години, при създаването на организацията. Те явно ще бъдат една от първите точки в дневния ред на новото ръководство.