Избирането на Слави Бинев за шеф на комисията по кулутрата на НС предизвика буря от негодувание в социалните мрежи. Част от критиките идват от хора, които декларират, че са гласували за Реформаторския блок или пък, че са били съгласни с приобщаването на Патриотичния фронт към управляващото мнозинство, но сега са разочаровани.

Ето и някои от коментарите в мрежата:

"Архонт Слави Бинев да ти стане шеф на комисията по култура, ей така, между другото -  държавата ти е БИАД".

За филмовия режисьор Виктор Чучков случилото се е унижение. "Ако приемем този факт, означава, че приключваме със своето достойнство. Моля хората от Реформаторския блок, за които гласувах, да се замислят какво допускат в тази коалиция и конкретно в този случай. НЕ ЧУХ КАКВО КАЗАХТЕ".

"Това назначение, за съжаление, показва попфолк мисленето на властта за културата. Всичко друго им се струва глезотия, елитарни въздишки и глупости".  Мнение на театралния режисьор Иван Добчев пред "Площад Славейков".

"Скандалният архонт е плод на мъчителния компромис за подкрепата на расистите от ПФ. Слушайки вчерашното интервю с Валери Симеонов си мисля, че жертването на културата няма да помогне особено на г-н Борисов, защото диагнозата там е много по-тежка". Това  е предупреждението на културолога Ивайло Дичев за цената на подкрепата за правителството от Патриотичния фронт.

Слави Бинев като член на "Атака".

Режисьорът Виктор Божинов, цитиран от "Площад Славейков", също коментира новината като "терминална" - "Слави Бинев! Наистина се замислих да напусна тази клета държава! Преслава – шеф на Операта, Фики Стораро – директор на Народния театър!"

"Да се възмущаваш от кандидатурата на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, а след това да предложиш Слави Бинев за шеф на комисията по култура, си е чисто ходене по голяма нужда. За този резил пряка отговорност носят Каракачанов и Симеонов". Това е мнението на Тома Биков, политически анализатор.

Предизборен плакат от 2007 г., когато колоритният политик беше кандидат за кмет на София.