Бойко Борисов Господ го пази. Защото, ако не го пазеше, тази сутрин трябваше да отговаря на неудобни въпроси.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, една от партиите доскоро подкрепящи правителството, вчера участва в ХV конгрес на френската крайна десница - антиевропейския Национален фронт (НФ). При това не сам, а в звездна компания - лицата на европейската ксенофобия Хеерт Вилдерс, Ханс-Кристиан Щрахе, Филип Клaйс, Матео Салвини и две лица на режима на руския президент Владимир Путин - Андрей Исаев, зам.-председател на Думата и Андрей Климов, зам.-председател на комисията по външни работи на Съвета на федерацията.

Букетът от чуждестранни гости е послужил да илюстрира международната подкрепа за лидерката на НФ Марин Льо Пен и идеологемата й, че Европа е от Атлантика до Урал, а не от Вашингтон до Брюксел. Исаев приветствал конгреса със сърдечното "скъпи другари" и след това напопържил американския империализъм, европейските му "марионетки" и киевските "фашисти".

Каракачанов допълнил, че не Кончита Вурст, а Жана Д'Арк трябва да е символът на Европа. Вилдерс, Щрахе, Салвини и Клайс се изказали против еврото и имигрантите, пише "Монд". Не пише, дали са споменали и българите, както обикновено правят, или този път са ги премълчали заради Каракачанов.

Може да се каже, че т.нар. Патриотичен фронт, част от който е ВМРО, оттегля точно навреме подкрепата си за правителството. Защото, когато Борисов дойде при председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел идната седмица, вероятно ще му се наложи да обясни, какво прави в една компания с тези, дето миналата седмица поискаха вот на недоверие срещу Юнкер в Европейския парламент. Първа сред тях беше мадам Льо Пен. И това е най-малката беля.

По-лошият въпрос е: На привърженици на Путин ли се крепи българското правителството? Част от българските евродепутати се опитваха да убеждават Европейската народна партия (ЕНП), където членува ГЕРБ, че ПФ не е като "Атака". Че ако "Атака" са проруските националисти, ПФ са пробългарските. Е, сега маските паднаха. Крушата не пада по-далече от дървото си, извинете за баналността.

Франция знае, откъде са парите на нейните националисти. Накара Националния фронт да си признае, че е взел 9 милиона евро заем от руска банка. България знае ли, откъде са парите на нейните националисти? Борисов знае ли? Да не би и "добрите", и "лошите" между тях да сучат от едно виме? Само питам. По-добре премиерът да разбере това, преди да са го попитали в ЕНП. За какво иначе служат службите? Да подслушват кого?

Но да оставим големите клечки. Да се погледнем ние, с гайдите. Баш патриотът ни, който душа дава за нас, отишъл да се гушка с най-големите българофоби в Европа. С Вилдерс например, дето беше направил интернет сайт за омраза срещу българите и румънците в Холандия. С тия, дето ореваха ЕС, че българите им вземали работните места. Че били социални туристи, бандити и проститутки. Че ЕС сбъркал, че ги приел.

Гоце Делчев, Даме Груев, Тодор Александров, Яне Сандански сигурно се обръщат в гробовете си. Ако това е ВМРО, аз съм бушмен. Тук работата мирише на "паре ке ми даеш, маймун ке се сторам".

Майтапът става още по-голям, ако погледнем евродепутата на ВМРО Ангел Джамбазки. Той е бир парче консерватор, също като Никито Бареков, ако гледаме в коя група седят в Европейския парламент. А лидерът му - при фашизоидите. Разногледа я правят Европа.

Напоследък все повече хора отбелязват с удовлетворение, че този Борисов днес не е като онзи вчера. Че е замислен и мълчалив. И един кротък и учтив. Има защо. Не знам, дали днешните служби вършат нещо, но вчерашните са му устроили обсада от политически КТБ-та, от партии-пирамиди.

Кеф ти патриотични, кеф ти либерални. Кеф ти евроазиатски, кеф ти евроатлантически. На повърхността - руско-турска война. Под повърхността - братя по оръжие, колеги от тихия фронт. Накъдето посегнеш за коалиционен партньор, дебне милиционер. Дори роднини няма вече за илач. Ако не щеш агент Сава, или агент Павел, отиваш при агент Иван. В пролуките са децата на лейтенант Шмидт - Ники Консерватора и подобни. Това е материалът.

Затова трябва простест.

Няма друг начин България да се раздогани, разместани, разкаракачани, разбаречи и т.н. Затова въпросът на коалицията не е наляво или надясно, а напред или назад. Напред към Европа на гражданите, или назад към Европа на границите, към коалицията на Путин и Льо Пен, последно убежище на българските пишман патриоти.