Владимир Каролев ще бъде транспортиран с реаномобил до „Пирогов“, където ще продължи лечението му. Финансистът изчезна в Пирин, докато карал сноуборд. Беше открит в много тежко състояние и беше настанен в болницата в Разлог, където получи първа помощ.

Има сериозен риск за живота на Каролев. Това потвърдиха на брифинг и здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов, и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, които отидоха на място в Разлог.

Каролев е с тежки комбинирани травми - черепно-мозъчна, гръдна и на глезена.

„Всичко, което е необходимо, ще бъде направено. Надявам се колегите да се справят с тежкото състояние, което в момента е с риск за живота. Такъв тип лечение може да бъде направено от специализирана клиника“, каза Ангелов.

Пострадалият финансист ще бъде настанен в неврохирургичната реанимация на „Пирогов“.

Балтов допълни, че Каролев е поставен в медикаментозна кома и също повтори, че има опасност за живота на Каролев.

„Колегите (в болницата в Разлог - бел. ред.) добре са си свършили работата. Направихме един консилиум. Сложен е гръден дрен, който е нужен заради гръдната травма и счупените ребра. Отделно за черепно-мозъчната травма е направена компютърна томография по спешност, има и глезенно счупване на единия крак. Всичко, което по спешност е трябвало да бъде направено, е направено“, каза още директорът на „Пирогов“.