"Меглена Кунева не може да спечели срещу Радан Кънев. Новото поколение влиза вдясно със своите лица и със своя лидер. Трябва да се съобразим с реалностите". Това каза пред БНТ зам.шефът на ДСБ Атанас Атанасов, коментирайки въпроса за бъдещия лидер на Реформаторския блок (РБ)

Атанасов заяви, че блокът е усешен проект. "През 2013 г. всички бяхме извън борда. За година и половина минахме през два избора. Оптимист съм, защото нашите министри са съвестни и почтени хора, заредени със желание да направят нещо полезно за държавата", каза Атанасов.  В ДСБ не искали механично сливане на партиите от РБ. "Нашата партия не е готова за това. Искаме да концентрираме образа на реформаторския блок чрез общо лидерство", каза Атанасов.

Той заяви, че не се притеснява от раздорите с Патриотичния фронт. "Вдига се повече шум, отколкото е необходимо. Трябва да мине време, за да разберем, че те грешат, или ги подвеждат", обясни Атанасов.Според него обаче избирането на Слави Бинев за шеф на комисията по културата на НС е "опряло границата".

"Защо беше необходимо тази показност и тази шумност? Сега медиите се занимават основно с това. Убеден съм, че точно в тези среди радикален ислям няма. Проблемът там е социален. Който мине да остави някакви пари, те ще го обичат". Така Атанасов, който вече е шеф на вътрешната комисия на НС, коментира акцията на ДАНС в Пазарджик. Според него ДПС все още не е излязло от сектора за сигурност и ще отстъпва с битка всяка една позиция. "Каква е причината ДАНС да проспи процесите в КТБ, това е грабежът на века. В ДАНС обилно тече информация от банките. Трябва да намерим на кое ниво е прикривана тази информация. Прокуратурата не е безпристрастна по този случай", каза още Атанасов. Вътрешната комисия щяла да проверява и случа "Лясковец". Според Атанасов, Светослав Лазаров отдавна трябвало да е подал оставка като главен секретар на МВР, защото няма професионалните качества за този пост.

"Не съм адвокат на Цветан Цветанов, но той е осъден само на първа инстанция. Разбира се, че докато Цветанов беше вътрешен министър, имаше съмнения за тежка злоупотрежа на СРС". Това каза Атанасов по повод на това, че Цветанов бе избран за член на комисията за контрол на СРС.