"Ако Цветан Василев се върне и започне да говори - майко мила. Много политици ще получат инфаркт". Това каза пред Би Ти Ви Георги Гергов, който преди дни подаде оставка като лидер на БСП-Пловдив. Според него големият проблем в българската политика е, че в нея влизат хора, чиято цел е единствено да забогатеят

"БСП не е партия на бедните хора. Ние сме партия, която се бори за тези хора", каза още Гергов. Според него при Сергей Станишев партията също е губела избори, но е имало ред и дисциплина. Сега, когато лидер е Михаил Миков, не било така.

Гергов каза още, че е подал оставка, заради последната загуба на парламентарните избори, заради която някой трябвало да понесе отговорност. Той обаче обясни, че може да продължи да бъде лидер на БСП-Пловдив ако го преизберат, но искал да получи доверието на своите съпартийци. Гергов се обадил на Миков по телефона, за да му каже, че ще подаде оставката си. Според неговия разказ Миков го помолил да не го прави.

Гергов обаче остава областен председател левицата. Нов градски лидер ще бъде избран на конференция на 14 декември. До средата на декември начело на пловдивската организация на БСП застава Атанас Петков.