"Демократична България" ще изпрати до служебния вътрешен министър Бойко Рашков сигнали за това как местни полицейски началници са покровителствали схеми за купуване на гласове в полза на управляващите на последните парламентарни избори.

Това каза пред бТВ съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов.

"Служебното правителство има основна задача да организира и проведе честни и прозрачни избори, съвместно с ЦИК. Имаме много сериозни очаквания от вътрешния министър Бойко Рашков. По време на изборите имахме много сигнали, не остана време да ги гледаме в парламента. Полицейски началници са действали като партийни секретари на ГЕРБ, слагали са чадър върху купувачите на гласове за управляващите. Да махне този чадър", заяви Атанасов.

Той даде пример с това, че от Пловдив се е управлявала система, в която са били 4-5 други области. Местната полиция е покровителствала купувачите на гласове в полза на управляващите и е арестувала само такива от други партии. Атанасов каза, че полицията е разполагала със списъци и че има конкретни сигнали за това.

Според него служебното правителство "изглежда солидно".

"Почти всички са със сериозна биография в своята област", каза Атанасов.

И допълни, че правителството е "шарено", защото има хора, които са свързани и с левицата, и с десницата.

"Опитал се е да покаже, че иска да бъде обединител на нацията", каза Атанасов по адрес на президента.

Той очаква много и от здравния министър Стойчо Кацаров, който е бивш член на ДСБ - партията, на която Атанасов в момента е лидер. Атанасов специално изтъкна, че с "Демократична България" не са водени никакви разговори.

"От самото начало на спецсъдилищата съм заявявал, че това са извънредни съдилища", каза още Атанасов.

И допълни:

"Специализираното првосъдие досега не е дало нито едно доказатество за осъден олигарх. Има ли дела срещу министрите на Борисов, има ли рзследване на корупционни схеми, за които има съмнения, че е участвал премиерът? Законът трябва  да се прилага еднакво. Специализираното правосъдие действа избирателно.  Ако съдилищата си свършат работата, ще се изчисти държавта."