Режисьорът Александър Морфов обвърза назначаването на Слави Бинев за председател на комисията по култура с факта, че премиер е Бойко Борисов.

"Целта на управляващите е да унищожат интелигенцията. Борисов трябва да унищожи своите опоненти", коментира той по Нова тв.

Режисьорът беше още по-рязък като обясни, че същинският проблем не е Слави Бинев.

„Проблемът не е в Слави Бинев, а в цялата тази организация. Като знаем кой стои на върха – премиерът Бойко Борисов, за когото американското посолство каза, че е мутра, набъркан е в контрабанда с цигари, в производство на амфетамини, всичко е от един порядък”, допълни режисьорът.

„Всички управляващи са в негласно обединение за унищожаване, геноцид върху собствената си държава. Те нямат нужда от култура и смятат, че тя е противопоказна за българите. Бедният и нещастен човек се манипулира по-лесно. Управляващата политическа класа иска да доведе българина до любимия им елемент за гласуване – да е достатъчно с кебапчета и чалга да се гласува и избира. Те извършват тенденциозно унищожаване на българската култура, образованието и самочувствието и достойнството на българина”, продължи Морфов.

„Назначаването на Бинев в комисията за култура не е проблем, защото култура в България вече няма. В комисията са и Хюсеин Хафъзов, Михаил Миков, Лъчезар Иванов, така че Слави Бинев да й е шеф не е единственият проблем. В културната комисия има 5 доктори, и това е намек, че културата има нужда от лекуване. Единственият човек, който има нещо общо с културата в тази комисия, е Стефан Данаилов”, даде своята гледна точка музикантът и коментатор Венци Мицов.

Според актьора Валентин Танев от комисията по култура зависят много неща. Така той се противопостави на мнението на Радан Кънев и на Валери Симеонов, че комисията не е от голямо значение. Най-важното - тя определя бюджета за култура, например, обоснова се Танев. 

„Не ме скандализира личността на господин Бинев. Скандализира ме отношението на политическата класа към културата. Да назначиш Слави Бинев за шеф на културната комисия е все едно мен да ме сложиш начело на Комисия по енергетика. Да неглижираш културата така показва дълбоко неразбиране на процесите в държавата”, допълни той.