Ивайло Петев призна, че е разговарял с Борислав Михайлов и е получил оферта да поеме националния отбор. Това обаче не е единственото предложение, отправено на скандално уволнения наскоро от АЕЛ (Лимасол) специалист. Искат го и клубове.

„Националният отбор на България е най-високата отговорност. Най-голямото нещо. Но до Нова година не мога да се ангажирам с нищо, каза бившият наставник на "Лудогорец" в Актуално студио "Дерби".  - Ако трябва да бъда честен, имам оферти.  Ще взема решение в близките дни.“

„Провел съм един телефонен разговор с президента на футболния съюз Борислав Михайлов, който ме пита за работата ми в Кипър и дали съм гледал българското първенство. Разговорът продължи около 2 минути. Поласкан съм, продължи Петев. - Националният отбор е над всичко. Въпросът е да взема най-доброто решение за себе си. Нашата професия е такава, че когато има добри резултати, всичко е наред, а ако са негативни е нормално да се търси друго решение."

В същото време той се дистанцира и не се впесна в конкретика, като например шансове за класиране, състояние на отбора и т.н.

"Готов съм на всякакво предизвикателство, включително и за националния тим. Мога да говоря за шансовете ни, ако съм треньор на отбора, а сега не съм. Ако се стигне до нов разговор и се конкретизира какво се търси като цел, тогава мога да отговоря. Гледах мачовете срещу Хърватия и Норвегия. Не мога да говоря от какво се нуждае отборът. Резултатите са най-важни, за да може да се постигне класиране. Не искам да коментирам по никакъв начин състоянието на отбора и работата на Любо Пенев по простата причина, че една година бях в чужбина", отговори в типичния си стил Петев на въпрос има ли представа с какво може да се захване.

"Не съм чул какво е казал Любослав Пенев. Няма начин да се превърна в послушко на Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев или на останалите хора от Изпълкома", категоричен  бе треньорът.

Той призна, че през лятото е имал оферта от Георги Иванов да поеме "Левски", но тогава го е спрял ангажимента му към АЕЛ.