"Искам да благодаря на прокурори, следователи и агенти на ДАНС за проведената операция в Пазарджик. Тя е била планирала за продължителен период от време, а после се е наложило да бъде препланирана за една нощ. Убедиха ме, че е трябвало да стане бързо. Изтекла по технически причини информация е наложило да бъде извършена незабавно. Но течът не доведе до загуба на доказателствена информация", похвали службите главният прокурор Сотир Цацаров по БНТ.

Обвинител №1 отрече обвиненията, че прокуратурата и ДАНС си правят реклама с недомислени екшъни.

"Става дума за престъпления. И точно заради това ние сме длъжни да реагираме. Считам, че ние сме реагирали по национално отговорен начин. Беше казано, че това е пиар акция, която цели дори да обоснове по-висок бюджет на ДАНС. Дори беше казано, че не е ясно дали у нас има спяща клетка на радикалния ислям, но има една спяща клетка и тя се нарича ДАНС", припомни той закачките с "пробудилата се" агенция.

И разясни подробно:

"Аз не защитавам службата ДАНС. Но нека сравним тази реакция и този разнобой. Пропагандирането на "Ислямска държава" може да се осъществи и е осъществено по различни начини. То започва от носенето на символи, то минава през проповеди по интернет и скайп, насочени към групи, минава през проповеди в джамия, в които се носи призивът, че хората трябва да бъдат готови да застанат на страната на каузата на войната, ако е нужно, когато е нужно и когато им се заповяда."