"Аз все още нямам нито един основателен аргумент да отстраня господин Орхан Исмаилов от поста му на заместник-министър на отбраната."

Това заяви днес пред Би Ти Ви военният министър Николай Ненчев. Той добави, че е впечатлен от биографичната справка на заместника си.

"Фактите не говорят за нищо обезпокоително. Разговорите с Патриотичния фронт продължават. Доколкото разбирам, те имат нужда от малко време, за да вземат своето решение. Ние настоявахме да има ясно мнозинство, което по най-категоричен начин да направи така, че правителството и управлението на България да бъдат стабилни в тези изключително тежки за страната ни дни. В дни като тези е хубаво да разчитаме един на друг", каза Ненчев.

"Ще ви кажа една тайна. Снощи пихме по една чаша вино с министъра на финансите Владислав Горанов и си говорихме неформално. Търсят се всякакви възможности, искам да успокоя хората в армията, да им дам малко кураж и да ги уверя, че техният министър е на тяхна страна", допълни Ненчев.

Той потвърди заявеното си намерение да осветли досиетата на военното разузнаване: "Това е закон, приет от НС, който съм длъжен да изпълнявам. Приет с голямо мнозинство с гласовете на БСП, ДПС, НДСВ по това време. Вярвам в парламентаризма", изтъкна министърът.

На въпрос дали ще поиска оставката на шефа на военното разузнаване, министърът заяви, че му предстоят разговори с него, но „всичко е възможно”.