Миню Стайков и Маринела Арабаджиева са кандидати за депутати на изборите на 11 юли. Двамата влизат в надпреварата от Втори МИР в Бургас, съобщава БНТ.

Арабаджиева е на пето място в листите на партия Движение "Заедно за промяна", а Миню Стайков ще представлява партия "Бригада" в Бургас.

Движение "Заедно за промяна" е с лидер Александър Томов, в него влизат "Българските социалдемократи", "Евролевицата", ПП „Европейска сигурност“.

Председател на партия "Бригада" е Арбен Ефремов Хавальов. Името му нашумя около 2008 г. край скандала с хотела "Каза домини" в Рибарица, за който имаше съмнения, че е свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Случаят стигна и до парламентарната комисия "Антимафия". Хавальов се оказа разследван от прокуратурата за източване на ДДС чрез фиктивни фирми.

Листата на тази формация в Бургас се състои от двама души, единият е Стайков, водач е Стела Стоянова.

 

Стайков е подсъдим за злоупотреба с евросредства, делото се гледа в Специализирания съд.

Маринела Арабаджиева е подсъдима заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Тя е с най-леката мярка за неотклонение, а делото срещу семейството й върви много бавно в Специализирания наказателен съд.