Легендарната банда "Тото" идва в България за втори път. Близо 15 години след първия си концерт, една от най-успешните и обичани групи в историята на рока ще зарадва феновете си на 28 юни 2015-а в столичната зала „Арена Армеец”.
Този концерт със сигурност ще се превърне в едно от най-очакваните музикални събития на следващата година.

Билетите за концерта ще са в продажба в мрежата на "Ивентим" от 5 декември (петък).  Цените са 60, 70, 80, 90 и 110 лева, в зависимост от местоположението в залата.

За предстоящото си европейско турне и в частност за концерта си в София, "Тото" пристига в следния състав:

Стив Лукатър - вокали, китара

Дейвид Пейч - вокали, клавишни

Стив Поркаро - клавишни

Дейвид Хънгейт - бас

Джоузеф Уилямс - вокали

Кийт Карлок - ударни

Лени Кастро - перкусии

Джени Дъглас - вокали

Мабвуто - вокали

С над 35 години зад гърба си (бандата е създадена през далечната 1978 г.) и множество постижения, "Тото" е една от групите с най-продавани турнета и албуми. Музикалният им стил с елементи на рок, поп, соул, фънк, прогресив рок, хард рок, ритъм енд блус и джаз ги прави уникални и неповторими. Много малко са групите в звукозаписната индустрия, които имат такова влияние.

Над 35 милиона са официално продадените албуми, а концертите по целия свят се разпродават светкавично.
През годините печелят непрестанно нови фенове, превръщат се в пример за много известни личности в музикалния бранш, а хитове от ранга на „Африка” и „Розана” им носят призове, между които и няколко награди "Грами".

Специалистите са единодушни, "Тото" е една от най-впечатляващите лайв банди, което могат да потвърдят и българските фенове, имали щастието да ги гледат на живо у нас на 15 август 2000 година в НДК.

През 2013 година бе заснето и по-късно издадено дългоочакваното DVD от турнето „35th Anniversary Tour: Live from Poland”, което оглави класациите в САЩ, Германия, Холандия, Белгия, Финландия и Швеция и застана на второ място във Великобритания, Франция и Канада. "Тото" се вписа успешно и в новата дигитална ера. Официалните и неофициални видеозаписи на групата са гледани почти милиард пъти.