Германската канцлерка Ангела Меркел смеси двете ваксини срещу Covid-19. Днес тя си постави втора доза от препарата на Moderna. През април й беше поставена първа доза от препарата на AstraZeneca. Експертите смятат, че смесването на ваксините дава добри резултати, но е твърде рано да се каже със сигурност.

Междувременно Меркел критикува организацията на Европейското първенство по футбол и взе отношение в спора дали финалът да се играе във Великобритания. 

„Не смятам, че е добре да виждаме пълни стадиони и подкрепям всички усилия на правителството на Обединеното кралство при прилагането на необходимите мерки. Това е зона с опасен вариант на вируса и това означава, че ограниченията за пътуване ще останат строги. Съжалявам, че не успяхме да постигнем съгласие относно общите ограничения за пътуване между държавите членки и сега има последствия. През последните няколко месеца се справихме доста добре, но все още не сме там, където бих искала да бъде Европейският съюз”, заяви Меркел.

След труден старт ваксинирането в Германия рязко се ускори през последните седмици. Към вторник, всеки втори (или 51,2% от населението) е получил първата си доза.