Тони Кроос, един от най-добрите германски футболисти в последните десетина години, обяви оттеглянето си от националния отбор. Новината не е изненадваща, още преди Евро 2020 се говореше, че халфът няма да продължи да облича екипа на "маншафта" след края на турнира.

31-годишният Кроос записа 106-ия си двубой за Германия на осминафинала срещу Англия (0:2) и той се оказа последен.

Дебютира за селекцията през 2010 г., като отбеляза 17 гола и 19 асистенции. Стана световен шампион на бразилския Мондиал през 2014 г., като е сред футболистите с най-голям принос за триумфа.

Четири години по-късно Германия отпадна още в групата, но ще се помни голът му от свободен удар във вратата на Швеция - един от най-красивите на първенството.

Асът на "Реал" (Мадрид) разпространи съобщение до медиите, публикувано и в социалните мрежи.

"Играх за Германия 106 пъти, няма да има следващ, така започва изявлението. - Надявах се, че могат да станат 109 и да завърша с още една голяма титла - Европейската. Направих всичко по силите си това да се случи."

Нататък Кроос продължава с това, че е взел решението отдавна. Знаел е, че няма да е на линия на Световното в Катар. Иска да се концентрира в "Реал" (Мадрид) в следващите няколко години. Вече ще може да си позволява почивки - нещо, което не е било възможно 11 години заради националния отбор.

Но най-вече иска да обръща повече внимание на съпругата си и трите им деца. 

"Беше чест за мен да имам възможността да нося тази фланелка толкова дълго време. Правех го с чест и страст. Благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха - за техните аплаузи и овации. И за всички критики, тъй като те ме мотивираха допълнително."

Накрая полузащитникът благодари специално на Йоахим Льов - защото той го е направил национал и световен шампион. Повярвал е в него. Заедно са написали хубава история. В заключение Кроос пожелава успех на новия селекционер Ханзи Флик.