Самолет Ан-26 с 29 души - 23-ма пътници и шестчленен екипаж - изчезна от радарите над руския далекоизточен полуостров Камчатка, съобщи ТАСС, като се позова на Далекоизточната транспортна прокуратура, предаде БТА.

Според местния клон на Министерството на извънредните ситуации пътниците са били 22-ма, сред които едно дете.

Самолетът на местна авиокомпания изпълнявал полет от Петропавловск Камчатски (административен център на Камчатския край) до селището Палана, когато връзката с него прекъснала. Машината не се е приземила, посочва прокуратурата, чийто клон на Камчатка е започнал разследване по случая.

Всички оперативни служби в района са вдигнати по тревога. Създаден е специален оперативен щаб. Самолет и два хеликоптера са изпратени по маршрута на изчезналия Ан-26 на компанията "Камчатское авиационное предприятие", казаха властите в Камчатския край.

В издирването участват спасители от различни ведомства, включително от местния клон на Министерството на извънредните ситуации.

Пътническият Ан-26 е бил технически изправен преди полета. Екипажът не е докладвал за проблеми, преди да прекъсне връзката с него, каза източник от службите за спешна помощ.

По предварителни данни самолетът е катастрофирал и може би е паднал в морето, добави събеседникът на агенцията.