Рехав протест срещу председателя на парламентарната комисия по култура събра 30-ина души в градинката пред "Кристал". Въпреки че беше организиран през фейсбук и се очакваше поне да повтори протеста от миналата седмица. Разочарованата от Слави Бинев група в края на краищата се разотиде поради малочисленост и студен дъжд. 

Стана ясно, че Бинев днес се е срещал два пъти с председателя на парламента Цецка Цачева и е бил призован да подаде оставка, за да се успокоят творческите гилдии. На срещата в НС се е явила и председателката на Съюза на музикалните и танцови дейци Петя Бъговска, които излязоха също с декларация, че не желаят да работят с Бинев. Присъствали на срещата останали с впечатление, че до 14 ч той ще реши дали да се оттегли. В същия час се състоя и насроченият протест, но до 16 ч нямаше информация Бинев да е подавал оставка.

По същото време Любен Дилов-син, Кристина Димитрова и Йордан Караджов пък подкрепиха Слави Бинев на специална пресконференция. На нея те обявиха, че предлагат да се даде шанс на Бинев. "Не предвиждам щастлив край на това", каза Любен Дилов-син в коментар за ситуацията около протестите и предложи да се даде изпитателен срок от една година за Слави Бинев. След въпросната година, ако той се провалял, щели и те да му поискат оставката. "Бинев е бил и заместник-председател на Комисията по култура в Европейския парламент. Каква по-добра визитка от това?", попитаха защитниците му. 

Певицата Кристина Димитрова повтори тезата на председателя на НФСБ Валери Симеонов, че няма сериозни аргументи срещу Бинев. А фронтменът на група "Сигнал" Йордан Караджов направо атакува протестиращите, че били излезли на улицата, защото си нямали работа и отишли на по кафе и цигара. Дори според защитниците на Бинев протестиращите пушели "цигари със странен мирис".