Собственикът на „Левски“ Тодор Батков готви рокади в спортно-техническия щаб на клуба, информира „Гонг“. Търпението на адвоката към старши треньора Тони Здравков се е изчерпало след двата поредни слаби мача на „сините“ - 2:2 със „Славия“ на „Герена“ и вчерашната загуба с 0:1 от „Локомотив“ София в кв. Надежда.

Батков обмисля и какво да прави със спортния директор Христо Йовов. Двамата влязоха в остър конфликт, след като Бижутера (Йовон - б.р.) обяви, че научил от медиите за назначаването преди няколко дни на Иван Колев в детско-юношеската школа (ДЮШ) на „Левски“.

Специалистът може изненадващо да се окаже и новият старши треньор на „сините“. Сред фаворитите е и Емил Велев – последният човек, извел „сините“ до шампионската титла (сезон 2008/09).

Промените в „Левски“ са логични, от една страна, тъй като отборът не показва добра игра и е много вероятно да не се класира за европейските клубни турнири през следващия сезон. От друга страна обаче честата смяна на ръководните лица в клуба също няма да доведе до прогрес в „Левски“, който освен това се намира и в много лошо финансово състояние.

В случай че се стигне до смяна на Христо Йовов, неговото място като нов спортен директор най-вероятно ще заеме легендата на клуба Даниел Боримиров, който вече на два пъти бе на този пост при управлението на Тодор Батков. Също както и Емил Велев, Борето е последният силен човек, под чието ръководство клубът печели златните медали в „А“ група.