Името на съдия Румяна Ченалова, която се оказа основно действащо лице в опит на съда да "открадне" собствеността на френска фирма, изплува и от позабравения случай с двойното убийство пред дискотека "Соло" в София. 

В нощта на 18 април 2009 г. бяха убити с нож Кирил Въжаров и Васил Александров. Обвинен бе Илиян Тодоров от Перник, чийто баща по това време бе общински съветник от БСП в града. 

Подсъдимият Илиян Тодоров, който получи доживотен затвор на втора инстанция, се укри от правосъдието и в момента е в неизвестност. Съдия по делото на първа инстанция беше Румяна Ченалова. Тогава тя оправда Тодоров с мотив "липса на доказателства и пряк свидетел на убийствата". 

Съдия Ченалова го оправда по много интересен начин. Тя нямаше избор и трябваше да го осъди, но назначи безпрецедентна медицинска експертиза, дадена на скандален медик, срещу когото сме изпращали сигнали, обясни пред Нова телевизия Михаил Въжаров, баща на на едно от двете убити момчета Кирил Въжаров.

Той разказа и други любопитни неща от делото.

Подозирам я в много неща. В един момент промени отношението си към нас, което беше страшно очебийно. В съдебната зала едва ли не ние станахме подсъдимите, а Илиян Тодоров беше спокоен и усмихнат и тогава разбрахме, че нещо се случва, каза бащата на убитото мобче.

В студиото Михаил Въжаров донесе писмо, написано от Росен Райков, адвокат на родителите на другото убито момче - Васил Александров.  То било изпратено ден след прочитането на оправдателната присъда. В писмото се говорело за връзки на съдия Румяна Ченалова с адвокатската гилдия. Тя била получила и обещание да я "дръпнат във ВАС, ако реши делото "правилно".

Убеден съм, че но го търсят, защото от девет месеца чакаме отговор от главния прокурор дали нещо се върши за това той да бъде заловен, коментира още Михаил Въжаров.

Бащата на убития Кирил попита и дали президентът Георги Първанов няма роднинска връзка с бащата на Илиян Тодоров. 

Писмото на адвоката Росен Райков до родителите на убитото момче беше предоставено на Ясен Тодоров от Висшия съдебен съвет, който обеща да направи проверка по случая.