Лични писма от и до мегазвездата, събрани в колекцията "Загубените архиви на Мерилин Монро", се продадоха за над $ 120 000 на аукциона Julien's в Бевърли Хилс. 

В "Загубените архиви" влизат около 300 предмета и колекцията още не е докрай разпродадена. Лъвският пай ($ 78 000) от сбирката обаче се оказаха писмата на знаменития бейзболист Джо Ди Маджо, писани до неговата не по-малко известна любима. В едно от тях Ди Маджо (втори поред съпруг на Мерилин) в доста сълзлив маниер моли актрисата да не го изоставя:

"Аз те обичам и искам да бъда с теб. Нищо не искам така силно, както това да въърна твоето доверие в мен!", пише бейзболистът Джо, очевидно след някоя забежка.

Както е известно, Монро не отвърнала на молбите на Ди Маджо, заразала го и скоро се врекла на трети съпруг - драматурга Артър Милър. Към него са отправени и посланията, написани лично от нея и продадени тези дни за $ 43 750.

Предметите, свързани с живота на именитата актриса, се ползват с неизменна популярност по търговете. На 11 декември на аукциона за фотографии на Swann Galleries ще се продава и оригинално селфи на Марилин Монро. Снимката е направена от нея през 1940 г., когато девойката на име Норма Джийн Бейкър още не се е обзавела със знаменития си псевдоним и перхидролена прическа.