Няколко часа след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за здравословното състояние на лидера на "Има такъв народ" Станислав (Слави) Трифонов след първото му тв интервю като политик пред журналист, дадено за БНТ в петък, самият Трифонов му отвърна задочно. Със статус във фейсбук.

"Виждам, че Бойко Борисов в коментара си за снощното ми интервю е загрижен за моето здравословно състояние. Това е толкова мило. Така се разчувствах. На миналите избори Татяна Дончева беше загрижена за моето здравословно състояние. И тя, милата, е толкова състрадателен човек. И Бойко, и Татяна са същите като жълтите вестници и сайтове. И те, милите, от години са загрижени за моето здраве и това е прекрасно. Постоянно живея с мисълта, че има хора, които ме обичат. Спокойно бе, хора, добре съм, справям се и дори леко да настина, веднага ще ви информирам, за да не се притеснявате."
 

Конкретният повод за реакцията са думи на Борисов в реч пред партийния актив на ГЕРБ в Перник, където партията празнува 14 години. Част от тях бяха: "Той заслужава уважение за силата на духа. Когато един човек, всеки от нас е бил болен, опериран, ходил е с патерици, знае колко е по-трудно да продължиш да си вършиш работата или за това, за което са ти гласували доверие избирателите (...) Като е казал, че няма да прави правителство, това е..."