"Атака" остави за малко намира презокеанския враг САЩ и обърна поглед към европейския континент. За да открие нова мишена в битката за опазването на суверенитета на България. В лицето на Франция.

Няколко дни след като посланикът на Париж у нас Ксавие Лапер дьо Кабан хвърли бомбата в национален ефир, че френска фирма е била открадната с помощта на служители в съдебната ни система, от пресцентъра на партията на Волен Сидеров разпространиха реакция. И тя е следната (запазваме оригинала, в т.ч. главните букви):

"АТАКА НАСТОЯВА ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР ДАНИЕЛ МИТОВ ДА ВРЪЧИ ПРОТЕСТНА НОТА НА ФРЕНСКАТА ДЪРЖАВА ЗАРАДИ НАМЕСА НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СТРАНАТА НИ".

"Френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан нападна от екрана на национална медия съдебната система на България, като даде определение, че в нея има "гнили ябълки", визирайки български съдия. Казусът, който Кабан представи е свързан с обявяването на френска фирма в несъстоятелност от въпросния съдия, заради дълговете й. Френският посланик нарича съдията (Румяна Ченалова от СГС, б.р.) "некомпетентна и корумпирана", а френската фирма "жертва на българската съдебна система", пишат още атакистите.

Реакция от Министерство на външните работи по така поставената "задача" не се очаква.