Синдиците на Банка "Виктория", която е дъщерна на КТБ и също бе поставена под особен надзор, обявиха, че  са готови да изплатят депозитите на всички, които поискат да си върнат парите. Банката ще заработи с клиенти в петък.

Ето какво уточняват от банката: 

Въз основа на решение на Управителния съвет на БНБ от 19.11.2014г., считано от 12.12.2014г. Търговска Банка „Виктория” ЕАД започва изпълнение на задълженията си към своите вложители, като с оглед бързото обслужване на клиентите е създадената следната организация:

1. Дебитните карти, издадени от Банката, ще бъдат активни като средствата, налични по тях ще могат да се теглят от банкомати и ПОС терминални устройства на други банки и търговци. В офисите на Банката ще се обслужват сметките само на клиенти с изтекъл срок на дебитната им карта.

2. Левови и валутни преводи ще се приемат за изпълнение в офисите на Банката. Валутните преводи ще се изпълняват само със “SPOT” вальор, т.е. 2 работни дни от датата на нареждането.

3. Средства на каса ще се изплащат, както следва:

· До 2 000 лева дневно – без предварителна заявка;

· над 2 000 лева/1 000 евро/1 500 щ. долара дневно – със заявка от 2 работни дни;

· Предварителна заявка няма да се изисква в случаите на теглене на депозити на датата на падеж

4. Функционирането на интернет банкирането на Банката ще продължи в режим на пасивен достъп. Възстановяването на всички останали операции, съгласно предоставените потребителски права, ще се осъществи в най-кратък срок.
  

Уважаеми клиенти,

Наличните парични средства на ТБ „Виктория” ЕАД покриват изцяло размера на привлечения ресурс от фирми и граждани и гарантират възможност за пълно удовлетворяване на вложителите. С цел осигуряване на Вашето качествено и навременно обслужване Ви молим, искания за закриване на картови и безсрочни сметки да бъдат депозирани при възстановяване обичайния ритъм на работа на Банката.

За всички настъпили промени при така създадената организация ще бъдете информирани на официалната интернет страница на Банката и банковите салони.