Румен Радев е фалшив герой.

Така председателят на ВКС и кандидат за президент Лозан Панов определи конкурента си за поста - държавният глава Румен Радев в интервю за БНТ. Тези му думи дойдоха след разказ защо след събитията в "Росенец" не е взел публично отношение. По думите му Радев е яхнал тогава протестната вълна.

- Замълчах. Защото не исках да участвам в създаването на един фалшив герой.

- Радев е фалшив герой?

- Аз го казах...

По-голямата част от разговора, очаквано, премина под надслова "съдебна реформа" и "Иван Гешев".

"Г-н Гешев мина като едно торнадо през държавата, показа че този проблем съществува и моята задача е да издигна това като кауза"

"Президентската институция може да бъде остойностена с характер", определи каузата си като кандидат за "Дондуков" 2 председателят на ВКС.

Не е решението смяна на лицето Гешев с Панов, заяви още той в отговор на въпрос. Наскоро председателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че вижда Панов като добър главен прокурор.

"София беше окупирана и представляваше нещо като полицейска академия или военно положение", заяви още Панов, визирайки протестите по време на избора на главния прокурор. И пак разкритикува Радев. "Румен Радев върна предложението на ВСС с мотив, че има само един кандидат. Не стана нито веднъж дума за това какви са качествата на този човек и това предопредели какво се случи във ВСС - отново беше определен г-н Гешев. Ако бях президент, не бих подписал указа за назначаването, защото няма качествата".

"Той (Радев) трябваше да покаже, че брани народа си от един негоден човек за тази длъжност", заключи Панов.

"Проблемът на съдебната система е, че беше дадена на концесия на г-н Бойко Борисов. Борисов даде на ДПС съдебната власт", продъжи председателят на ВКС.

"Г-н Борисов, бъдете честен към своите избиратели - не предавайте президентската институция на ДПС. Моля ви, бъдете почтен", каза още той.

По повод COVID кризата у нас, Панов каза само, че обществото трябва да бъде информирано от специалистите, не от хора, които не са компетентни по темата.