"Манчестър Юнайтед" разби "Ливърпул" с 3:0 във велик и паметен мач от Висшата лига на Англия. Двубоят предложи абсолютно всичко от футбола - красиви голове, грешки, шеметни вратарски спасявания, бясно темпо и един съдийски гаф от огромно значение за крайния изход.

В 12-ата минута Уейн Руни откри резултата на "Олд Трафорд", а 20-ина секунди преди това Рахийм Стърлинг пропусна чисто положение за "Ливърпул", който през миналия сезон спечели в дома на вечния си съперник с 3:0. В 40-ата минута испанецът Хуан Мата удвои, а попадението му ще се коментира дълго, защото бе от явна засада. Изглежда страничният съдия не видя, че Робин ван Перси игра с глава, преди това да стори и Мата зад защитата на гостите.

След почивката "Ливърпул" продължи да прави фрапантни пропуски пред вратаря Давид де Хеа, който и днес спаси тима си, като напълно заслужено бе обявен за играч на мача. Обратно, "Юнайтед" пък демонстрира пословичната си от началото на този сезон ефективност. В средата на полувремето Ван Перси отбеляза за 3:0 и сериозно наклони везните.

До края голове можеха да паднат и в двете врати. След шестия си пореден успех "червените дяволи" остават на трето място с 31 точки - с осем по-малко от лидера "Челси". "Ливърпул", който бе в една група с "Лудогорец" в Шампионската лига, пък заема девета позиция с 21 пункта.

Тежката загуба на "Олд Трафорд" засилва слуховете, че треньорът Брендън Роджърс ще бъде уволнен. Спрягат се и кандидати - наставникът на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп и Рафа Бенитес, който може да се завърне на "Анфийлд".