"Видях му паспорта у тях. Лично. Преди няколко дни", заяви пред Нова тв Алексей Петров (известен с прякора Трактора и председател на Балканската федерация по карате). Става дума за паспорта на изчезналия преди 10 дни бивш шеф на ДАНС Петко Сертов.

Сашо Диков веднага успя да се свърже със съпругата на Сертов, която потвърди заявката на Алексей Петров. "Паспортът му е вкъщи, няма да коментирам повече. Само ще помоля всеки с достоверна и конкретна информация да я предостави на службите", заяви Сертова и отказа да отговаря на повече въпроси. Петров също не беше многословен и пожела да не се говори много за случая по медиите, за да не се стане нещо лошо с изчезналия - без да уточни какво и защо.

Според тази версия Петко Сертов не може да е заминал за страна извън Европейския съюз, което не опровергава твърденията на вътрешния министър Веселин Вучков, че колата на Сертов е пресякла границата в посока Гърция. От своя страна обаче Захарин Пенов - директор на ГД „Гранична полиция”, заяви, че службата му не разполага с достатъчно данни, които да потвърдят версията на министъра.