Австрийският певец Томас Нойвирт, по-известен с псевдонима Кончита Вурст и вида си на брадат гей в дамски дрехи, заяви, че има намерение да се откаже от образа си,... но чак когато стане "стар, гаден травестит", съобщи The Telegraph.

"Като Кончита аз получавам всичко, което ми е нужно - винаги съм в центъра на вниманието, давам интервюта, участвам във фотосесии. От друга страна съществува и Том, но той е скромно, скучно момче. Понякога обичам да съм срамежлив, но само когато съм насаме със себе си. Ще бъда Кончита дотогава, докато е весело. В деня, в който се превърна в стар, гаден травестит, аз ще разбера, че е време да си ходя", заявява Том-Кончита Нойвирт-Вурст.

Музиантът добавя, че много иска да запише песен за филм от поредицата за Джеймс Бонд. А в най-близките му планове било участие в церемонията по награждаване на призьорите за "Златен глобус", която ще се състои в Лос Анджелис на 11 януари догодина. Идната пролет трябва да се появи и първият студиен албум на г-н (г-жа) Вурст. На въпрос би ли участвал в политически акции или мероприятия, Нойвирт подчертава, че не си се представя в подобна роля.

Нека все пак напомним, че брадатата певица Кончита Вурст е измислена от Томас Нойвирт като акция в защита на толерантността към "нетрадиционните полове". В тази си форма Кончита-Томас победи в конкурса "Евровизия" през 2014 г. с песента Rise Like a Phoenix.