Тайното СРС на Клуб Z Веселин Боришев разкри как действащият председател на ДАНС Владимир Писанчев се подготвя за срещата си с депутатите. Той трябва да участва днес в заседанието на комисията за контрол на СРС-тата, която ще обсъжда поправките в Закона за специалните разузнавателни средства, с които от ДАНС ще бъде извадено подслушващото звено.

Вместо да подготвя защитната си пледоария, с която да се опитва да задържи подслушването в свои ръце, Писанчев... кротко обядва час и половина в компанията на непознат добре облечен мъж.

Двамата бяха засечени от фоторепортера на Клуб Z в столичния ресторант „Созополис“, където се радваха на напоителен обяд с гръцки специалитети, полят с вино и завършил с десерт. Още към 12 ч двамата събеседници започнаха със супа.

„Утре вестниците ще пишат, че Писанчев търси Петко Сертов в гръцки ресторант“, шегуваха се клиенти на заведението, забелязали шефа на ДАНС и коментирайки с насмешка безпомощността на агенцията, която вече 11 дни не може да установи местонахождението на бившия си председател.

Към 13,30 ч Писанчев и събеседникът му приключиха видимо приятния си разговор и шефът на ДАНС напусна ресторанта.

-----

Снимките са с лошо качество, защото са правени със СРС.