"Ние сме за машинно гласуване, разчитайки да е честно, почтено и да няма репресии. ЦИК трябва да отговорят защо има повече машини за гласуване, магнитни карти и флашки, отколкото са определени по закон?"

Това попита лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов при посещение в Тетевен днес. И допълни:

"Вярно ли е, че на територията на България са пристигнали 28 кашона с близо 16 хиляди флашки? Тези флашки ще бъдат ли използвани на изборите на 14 ноември? Вярно ли е, че са разтоварени в митнически склад на аерогарата и са оформени като цесия, за да не се виждат документално? Радев и Рашков знаят ли за тях?"

Борисов заяви още, че "отговорникът за изборите е Бойко Рашков и ние му нямаме доверие!"

"Възмущението ми достига връхна точка, като твърдят, че тези допълнителни нелегални машини са докарани, за да бъдат използвани за резервни части на легалните машини. Кой нормален човек си купува два телефона, за да използва части от единия, да подменя на другия? Това е чудовищна фалшификация, която се подготвят да направят!", каза още лидерът на ГЕРБ.

Според него "с цялото си нахалство хората на Радев са обявили ново теглене на дълг са седмицата след изборите. С това ще задължат децата ни с над 2 милиарда лева само за месец. Кой ще връща после тези чудовищни дългове?"

"Това, което Радев и компания ще изпукат сега, не се знае за какво ще се харчи? Нали събираха повече пари? Нали уж Спецов и компания бяха много по-добри и събираха повече приходи? В такъв случай защо теглят нови дългове при тези високи лихви?", добави Борисов.

И попита кога Христо Иванов и останалите опоненти на ГЕРБ ще вземат отношение по новите дългове, по COVID-кризата, по чудовищната инфлация:

"Не ги ли интересуват тези въпроси?"

Борисов обясни, че е дошъл в Тетевен, за да окаже подкрепа на кмета на града д-р Мадлена Бояджиева, след като и тя била "ударена от юмрука на Радев и Рашков".

"Пазете се от репресиите на властта! Няма да им се плашите! Не съм виждал толкова полиция да има по трасето, по което се движа, дори когато бях премиер. Нека ме пазят. Демокрация по Радевски се казва това. С основен солист, диригент и изпълнител - Бойко Рашков", предупреди Борисов.

След това обясни, че "голяма беля ни правят социологическите агенции":

"Виждайки такава преднина, управляващите се озлобяват и ходят да мачкат хората. ДАНС влизат по общини, МВР викат наши хора на разпити. Нанков и Аврамова можеха да ги викнат и в понеделник за обяснения, но всичко се прави предизборно с цел пропаганда.

Опонентите ни искат само да изчегъртват, но ние ще работим с всички българи. Искаме само да са честни изборите, за да се отчете правилно волята на хората", бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ