Баскетболният "Левски" е на броени дни от закриване. Ако в близките дни клубът не намери благодетел, затваря, обяви треньорът Константин Папазов на церемония за годишните награди на СК "Левски".

"Сините" баскетболисти са пореднитге потърпевши от сагата с КТБ, която издържаше отбора. Любопитно е, че тази година "Левски" спечели три купи в България, включително шампионската, и прекъсна дългогодишното царуване на "Лукойл Академик". И дори участва в Адриатическата лига - вторият по сила турнир в Европа. Таксата за надпреварата от 1 милион лева - огромна сума за баскетбол в България, бе платена от Цветан Василев.

"В момента шансовете да се запази баскетболният "Левски" са едва 10% и това е прекалено оптимистична прогноза", каза Тити Папазов. На играчите се дължат по няколко заплати. Треньорът се е разбрал с възпитаниците си да изчакат до 1 януари. Ако до тази дата не се появи финансиране, състезателите са свободни да си търсят други тимове.

"Винаги е приятно да те награждават за успехи. Пожелах си в годината на юбилея да спечелим поне едно отличие, а успяхме да спечелим три от три, рече Папазов след церемонията, на която той и тимът му получиха награди. - Много хубава година, но за съжаление с много лош край. Положението е много тежко и имаме време да намерим разрешение до края на месеца. За съжаление към днешна дата няма никакви изгледи да се справим с тази тежка ситуация. Надяваме се и вярваме, защото не мога да си представя, че София ще остане без баскетболен отбор. След 1 януари ще е много тежко, защото сме се разбрали, че след тази дата и ние ще постъпим коректно с тях и ще им позволим да си тръгнат, за да се борят за хляба си и да изкарат средства. Те четири месеца са без заплати, но само моралът не им помага в магазина. Голяма гордост е да си играч на "Левски", но всичко си има предел. Това, което те направиха до момента, заслужава адмирации, но всичко си има граници." 

"Обяснявам си положението в клуба с тежкото положение на държавата. Получиха се доста стресови ситуации, които уплашиха много хора. Изглежда съвсем реално да закрием клуба, защото има само 10 дена. Предстоят ни разговори и се надявам да дойде някой вълшебник. Обръщам се към всички, които имат желание, защото това е най-важното. Има много хора, които искат да помогнат, но не могат. А тези, които могат, не искат. Ако няма баскетбол в София ще е голям шамар за българския спорт. Искам да вярвам, че по Коледа стават чудеса. Водят се много разговори, но нищо не се случва", мрачно добави Тити.