Това е толкова малоумно, че не знам какво да кажа. Възложил съм да се работи активно по проектозакон за задължителен психотест за кандидатите за заемане на публична длъжност. 

Това каза за Клуб Z лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на твърденията на председателя на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков, че е поръчал да стрелят под прозореца на офиса му с газов пистолет. 

С уговорката, че става въпрос за ирония, Борисов каза: "Всеки, който иска да се занимава с политика, трябва да представя свидетелство за съдимост, както и медицинско от лекаря, че не употребява наркотици". "Не искам да се занимавам повече, защото не знам какво да кажа", повтори Борисов. 

Припомняме, че в събота вечер неизвестен мъж бе заснет от камерите пред централния офис на ББЦ на столичния булевард "Черни връх" да стреля с газов пистолет, както са установили от полицията. 

Идеята публичните личности да минават през психотест пък лансира преди няколко години зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ, тогава председател - Красимир Велчев. Той предлагаше изискването да бъде записано в Изборния кодекс. Идеята му не бе приета на сериозно. 

Самият Бареков отдавна повтаря, че Борисов му готви атентат.