В събота вечерта "Реал" (Мадрид) може да стане и световен клубен шампион. Испанският гранд си осигури финал на световното клубно първенство, като срази с 4:0 мексиканския "Крус Асул" на минитурнира в Мароко.

"Белите" продължиха невероятната си победна серия (вече 21 успеха) във всички турнири, при това го направиха с лекота.
На препълнения стадион в Маракеш Серхио Рамос откри в 14-ата минута, а в 36-ата Карим Бензема направи 2:0. Само три минути по-късно мексиканците получиха шанс да направят мача интересен, но Икер Касияс спаси дузпа на Торадо.

В 50-ата всичко свърши след центриране на Кристиано Роналдо и гол с глава на Гарет Бейл. В 72-ата Иско фиксира крайния резултат, а Роналдо, който този път си позволи лукса да не вкара попадение, отново даде завършващия пас. До края двата съперника си размениха по една греда.

Гарет Бейл в акция.

В събота от 21:30 часа наше време "Реал" излиза в спор за трофея с победителя от другия полуфинал, в който се противопоставят аржентинския "Сан Лоренсо" и "Оклънд" от Нова Зеландия. 

А двубоят на "Реал" трябваше да се играе в Рабат, но бе преместен в Маракеш заради проливни дъждове, наводнили терена на първоначално избрания стадион.