"Не на кражбата", "Мафия" и "Оставка" скандираха около 400 души на площад "Независимост", които се обявиха против плановете на кабинета "Борисов" за частните пенсионни фондове.

В шествието, което тръгна от Министерския съвет към Народното събрание и блокира движението на автомобили по бул. „Цар Освободител“, се включиха и икономисти, които бяха категорични, че в решението на правителството няма икономическа логика, наричайки го дори „глупаво“, предаде БГНЕС.

"Не сме съгласни!!!", "Долу ръцете от моите пари", "Господин Горанов, тази година пълните дупка, догодина – пропаст!", "Аз спестявам, вие ме ограбвате", бяха част от плакатите, които хората издигнаха. Според тях управляващите замразяват възможността за каквато и да е пенсионна реформа.

„Това е вид конфискация“, каза Мария Капон от коалиция Десните, която също бе на протеста. - Ние няма да оставим това решение, при всяко положение ще включим самозащита на гражданите, което означава призоваване да си оставим пенсионните сметки, да правим информационна кампания. Ние трябва да включим този режим на самозащита, за да не отиде за попълване на дефицита в бюджета".

Протестиращите обявиха финансовия министър Владислав Горанов за Дянков-2, защото опитвал с парите за пенсии да запушва дупки в бюджета на НОИ. Те заподозряха, че реформата не е спонтанна, а е съвсем съзнателно подготвена.