Софийска районна прокуратура предава на съд забележителна "юнакиня", шофирала с 3,60 промила алкохол - при това доказани чрез кръвна проба.

Това става ясно от прессъобщение на държавното обвинение, което ще я изправи пред районния съд по чл. 343б, ал. 1 от НК - при липса на други фактори наказание е "лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева".

"На 02.10.2021 г. около 19,10 часа по бул. „Европа“ в гр. София, обвиняемата В.К. шофирала лек автомобил, марка „Мерцедес“. Тя била спряна за проверка, защото криволичела по пътя и създавала предпоставка за пътнотранспортно произшествие.

Обвиняемата е подложена на тест с „Дрегер“ , който отчел положителен резултат. След това В.К. е придружена до болница, където й бил направен кръвен тест. Резултатите показали, че обвиняемата е шофирала с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 3,60 на хиляда", гласи информацията на прокуратурата.

Става ясно, че дамата е на 33 г. В хода на разследването са разпитани свидетели и обвиняемата, която е признала вината си.